Aamupalavaihto (valinnainen aamiaisen tilalle)
(Kaura-ruis hiutale puuro
1,5 dl marjoja
2 dl jotain soppaa (HH alle 5%)
Iso kuppi kahvia)


Valmistusohjeet on joko 4 henkilölle tai yhden henkilön annoksia

Aamiainen klo 7-9

Perusmunakas+tomaattia ja kurkkua+kahvi tai tee

PERUSMUNAKAS
2 munaa
loraus kermaa
2 rkl juustoraastetta
voita, suolaa

Sekoita munat ja kerma haarukalla kulhossa. Paista kuumassa pannussa, jähmettyneeseen massaan lisää juustoraaste ja paista kypsäksi.


Lounas  klo 11-12
"Lasagne" +tuoresalaatti

"LASAGNE"
3 isoa kesäkurpitsaa
750 g jauhelihaa
2 tomaattia
6 tl tomaattisosetta
3 tl oreganoa
2 dl kasvislientä
suolaa
KASTIKE:
5 dl  kermaa
2 dl juustoraastetta
(4 valkosipulin kynttä)

Viipaloi kesäkurpista n. 1/2 cm siivuiksi. Paista jaheliha ja lisää mausteet, liemi ja hauduta hetki. Sekota kerma ja juustoraaste ja purista valkosipulin kynnet sekaan. Lado aineet kerroksittain vuokaan, pohjalle keräkurpitsa, sitten jauhelihakastike ja kermaseos. Toista, kunnes päälimmäiseksi tulee kesäkurpitsa ja kermaseos. Paista 200 astetta ja n. 45 min.



Välipala n. klo 14
Kahvi tai tee ja leipäjuustoa

Päivällinen 16-18
Paistettua lohta + kukkakaalimuhennos + salaattia

PAISTETTU LOHI
Lohta n. 150g
1 sipuli
100 g vihanneksia
suolaa, kalamaustetta, oliiviöljyä

Laita vuokaan lohiviipale ja ripottele mausteet pinnalle, laita reunoille vihannekset ja paista uunissa n. 20-30 min, kunnes kala ja vihannekset ovat kypsiä

KUKKAKAALIMUHENNOS
1 kukkakaali
voita
kermaa
suolaa

Hauduta kaali kypsäksi vesitilkassa, kaada vesi pois, lisää voita ja tilkka kermaa ja suolaa. Soseuta. Erinomainen perunamuusin korvike



Iltapala 20-21
Rahkaa ja marjoja sekä soijamaitoa

Sekoita kaikki aineet sekaisin ja nauti